Skip to content

UWAGA: przeglądasz stronę archiwalną.

Zawarte tu dane, w szczególności dane kontaktowe, mogą być nieaktualne.

Strony osobiste Pracowników

Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

UkrainianChinese (Simplified)FrenchGermanEnglishPolish
dr inż. Ryszard Władysław Chrząszcz
Ryszard Władysław Chrząszcz

jednostka:

Laboratorium Analiz Śladowych (C-7)

tel.:

12 628 27 13

dane adresowe:

31-155 Kraków, ul. Warszawska 24, Budynek Wydziału Inżynierii i Technologii Chemicznej

pokój:

333

Przebieg pracy naukowej:

dr inż.Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Chemia, 1986.

Najważniejsze osiągnięcia poznawcze, zainteresowania naukowe:

Od 1998 roku praca w Zakładzie Chemii Analitycznej Instytutu Chemii i Technologii Nieorganicznej. Do roku 1998 praca w Samodzielnej Katedrze Tworzyw Sztucznych. Zainteresowania naukowe: - analiza śladowa polichlorowanych dioksyn i furanów, polichlorowanych bifenyli, bromowanych środków obniżających palność, wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych i pestycydów.- zastosowanie metod spekrtrometrii mas i chromatografii gazowej (GC-MS/MS).

UkrainianChinese (Simplified)FrenchGermanEnglishPolish

Strony osobiste Pracowników

Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

dr inż.

Ryszard Władysław Chrząszcz

Ryszard Władysław Chrząszcz
Laboratorium Analiz Śladowych (C-7)
tel.: 12 628 27 13

Przebieg pracy naukowej:

dr inż.Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej, Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Chemia, 1986.

Najważniejsze osiągnięcia poznawcze, zainteresowania naukowe:

Od 1998 roku praca w Zakładzie Chemii Analitycznej Instytutu Chemii i Technologii Nieorganicznej. Do roku 1998 praca w Samodzielnej Katedrze Tworzyw Sztucznych. Zainteresowania naukowe: - analiza śladowa polichlorowanych dioksyn i furanów, polichlorowanych bifenyli, bromowanych środków obniżających palność, wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych i pestycydów.- zastosowanie metod spekrtrometrii mas i chromatografii gazowej (GC-MS/MS).

PK_WIiTCh_RGB

//administracja www - logowanie

Ta witryna używa plików cookies. Dowiedz się więcej.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close